Risen fansite - návody, novinky, wallpapery, screenshoty, tipy a triky
r1 r2 r3 fórum

Novinky ze sekce Risen

Nový RPB Wallpaper

Kdo pozorně sleduje adventní kalendář RPB, o nějž jsme psali posledně, už asi viděl nový wallpaper, který vzešel z odkrytých políček prvního prosincového týdne. Nyní si jej můžete prohlédnout i v naší galerii wallpaperů.

RPB adventní kalendář

Piranha Bytes vytvořili ve spolupráci s WoP.de adventní kalendář složený z artworku k nové hře. Každý den až do 24.prosince se odkryje příslušné políčko na kalendáři. Artwork má představovat koncepční představy PB o novém projektu. Na Štědrý den na nás údajně čeká jedno zvláštní překvapení, takže - nechme se překvapit.


Za zmínku také stojí druhý, precizně graficky provedený adventní kalendář, tentokráte na PB fanportálu. I zde se určitě dočkáme zajímavých materiálu, nicméně spíše ke hře Gothic.

Další informace o Hře z GC

Další várka informací, tentokráte ze speciální mezinárodní tiskové konference za účasti Mika, Björna a Kaie, se objevila na WoPB.de.




  • Jedním z hráčových cílů bude dostat se na "zakázaný ostrov".

  • Všechny animace budou nově vyvíjeny.

  • Plánuje se vsadit do hry různé hádanky a tajnůstky.

  • Na dungeony má být brán důraz.

  • Je plánováno, že určité typy zbraní budou proti určitým protivníkům efektivnější. Jako příklad bylo zmíněno kladivo proti golemovi.

  • Co se týče věcí, nebudou od Gothica velké změny. Nebude tisíc věcí s minimálními rozdíly v jejich vlastnostech (prsten obratnosti +1, prsten síly +1, prsten...), ale spíše méně za to ale jasně rozlišitelné zbraně a zbroje a ostatní předměty.

  • Bylo potvrzeno, že se bude jedna o singleplayerový titul, jelikož se bude vyprávět příběh jednoho hrdiny. Je zamýšleno, že při určitých úkolech může hrdina počítat s nějakým přírůstkem do party.

  • Hra je vyvíjena pouze na PC. Verze pro konzole v současnosti není v plánu.

  • Krajina má být opět realistická.

  • Naprotitomu charaktery nebudou úplně realistické, ale s minimálními "cartoonovými" změnami. To znamená, že tváře mohou být překresleny pro lepší vizualizaci. Hra nebude fotorealistická.

  • Hra bude vyvíjena v novém enginu, některé jeho části budou licencovány, velká část je však vyvíjena.

  • V současnosti nelze nic říci k použití DirectX 9 nebo 10.

  • Ve hře nebude žádný druh tutorialu.

První obsahové střípky

Na Games Convention proběhla tisková konference Deep Silveru a Piranha Bytes. Mike Hoge prozradil první útržky z obsahu připravované hry. Jak napsal server WoPB.de, Mike řekl, že "Hra se bude prezentovat velkým a svobodným světem jako předchozí hry od Piranha Bytes a stejně jako ony bude plná dialogů." Má to být typická "Piranha-Bytes-hra".


Mike mluvil o v současnosti pevně daných featurách - o sopečném ostrově jménem "Zakázaný ostrov", o plánovaném ději, který se točí kolem zmizení bohů ze světa a nově vynořené moci. Hráč se s touto novou mocí podle Mikeho slov setká.

Artwork a wallpapery z GC

Piranha Bytes spolu s Deep Silverem zveřejnili přesně k začátku Games Convention dva wallpapery s tématikou nové hry. Nečekejte nic přelomového, Hra je stále ve fázi konceptu. Obě pozadí jsou v rozlišení 1280x768 a můžete si je prohlédnout v galerii na WoPB.de.

Vydán byl i první artwork. Opět bez známky in-game obsahu. Stejně jako wallpapery si můžete art prohlédnout na WoPB.de.

Artwork


Zajímavostí je bezesporu adresa uvedená na obrázcích. Nejspíše by se na ní měly nacházet stránky projektu, ovšem ty zatím evidentně nejsou v provozu.

Pokračování v interview, souhrnné info

Pokračujeme v překladu interview s vývojáři, který jsme započali minule. Několik dalších otázek si můžete přečíst na aktualizované stránce interview v sekci Články.


Založili jsme stránku s názvem Souhrnné info, kde najdete rychlý přehled známých informací o Hře.


Pokud by někoho zajímalo, kdy hodláme spustit nějaké diskusní fórum - odpověď je: Až po oznámení názvu hry (takže pravděpodobně během Games Convention).

Interview s vývojáři, anketa

V první řadě - Kdo nepostřehl na Gothicz.net, první skutečně oficiální informace o Hře mají vyjít na jevo 22.srpna tohoto roku před otevřením veletrhu Games Convention pro veřejnost.



Na fóru německé fanstránky worldofpiranhabytes.de již několik týdnů probíhá interview s vývojáři. Ralf a Kai (tedy hlavně Ralf) na otázky o hře odpovídají trpělivě, nikdo však neprozradí nic z příběhu a herních featur. Začali jsme pro vás článek překládat. Zatím v něm najdete několik přeložených otázek, avšak dozvíte se zajímavé věci.


Hlasujte v anketě :). Brzo se zase ozveme...
1 | ... | 30 | Strana 31


Archiv novinek



Gothicz.net | Gamefan.cz | © Kamil Krásný & Paulie & Jémák 2007-14 TOPlist