Risen fansite - návody, novinky, wallpapery, screenshoty, tipy a triky
r1 r2 r3 fórum

Risen 3 Teaser Trailer

K vidění je první trailer k Risen 3. V krátkém videu vidíme souboj hrdiny s jakýmsi monstrem, přičemž se nejedná o skutečné ingame záběry, ale klasický cinematic trailer.

První skutečné ohlasy od hráčů by mohly přijít v květnu, kdy bude Risen 3 prezentován na herním veletrhu v německém Kolíně nad Rýnem.

Systém morálky v Risen 3

Preview Risen 3 od německého portálu GameStar přineslo několik nových informací. Tou nejzajímavější je novinka v hrách od Piranha Bytes v podobě systému morálky.

Už od do prvního Gothica se v komunitě objevují diskuse o tom, jak se kdo z nás ve hře chová. Risen 3, zdá se, přinese adekvátní odměnu pro všechny virtuální křiváky. Za špatné činy (např. lhaní) totiž obdržíte jisté minusové body. Čím více těchto bodů máte, tím více se přibližujete ke špatnému osudu . Váš morální statut ovlivní, jak na vás lidé reagují, dokonce má vést i k jinému konci hry. Hra ovšem bude obsahovat způsoby, jak ztracenou morálku získat zpět, takže snad bude možné nějaké černé kaňky na reputaci nějak vymazat.

V preview se také objevila informace o jakémsi světě Stínů, což je de facto záhrobí, kde můžete narazit na duše zemřelých lidí. Tam také narazíte mimojiné na Inkvizitora Mendozu z prvního dílu.

Další novinkou je přítomnost plavání, která v hrách série Risen zatím chyběla. Díky ní tak budete moci vlastními silami navštívit malé ostrůvky nedaleko pobřeží.

Redaktor německého plátku své první dojmy z hry shrnul v následujícím odstavci:

Risen 3 nebudí dojem ani nového začátku ani návratu k prvnímu dílu či ke starým hrám Gothic, ale jeví se jako rozšířená a trochu vylepšená verze Risen 2. Komu se poslední díl nelíbil, měl by být opatrný, například z toho důvodu, že hra znovu neobsahuje celistvý herní svět. I z technického hlediska se moc neudálo, dialogy vypadaly staře už v předchozí hře. To mi ale až tak nevadí, jelikož i roztříštěná ostrovní říše v Risen 2 byla zatraceně působivá - i pro takového odpůrce pirátů jako jsem já.

Březnový kalendář Risen 3

Z německých fanartových stránek Piranha fanart portal si nyní můžete stáhnout první desktopový kalendář z nově připravované hry Risen 3: Titan Lords.




Risen 3 v předprodeji

Risen 3: Titan Lords se již objevil v předprodeji. Hru můžete předobjednat pro platformy PC, PS3 a Xbox360. PC verzi prodává populární obchod Xzone.cz aktuálně za 899 Kč.

Cena se může časem změnit, jsme také zvědaví, zda se objeví nějaká speciální edice s různými bonusy, jako tomu bylo u předchozích dílů série.



Nový screen + info o české lokalizaci

V dnešní novince vám přinášíme další uvolněný screenshot ze hry Risen 3: Titan Lords. Zároveň bylo v minulých dnech potvrzeno, že oficiálním distributorem Risen 3 pro český trh bude opět společnost Cenega, která distribuovala všechny předešlé díly této série. S distribucí je v mnoha případech svázána i česká lokalizace hry, která je však v této chvíli více než "nejistá":

Na dotaz, jestli hodlá hru lokalizovat, Cenega odpověděla, že to je vzhledem k mrtvosti domácího PC trhu spíš nepravděpodobné. A nepřeje jí ani poměrně brzké, už srpnové datum vydání Risen 3, kvůli němuž by se už touto dobou mělo na češtině pro rozsáhlé RPG začít pracovat.





Nový screen z Risen 3: Titan Lords

Na facebookových stránkách studia Piranha Bytes se objevil screen z nově připravované hry Risen 3: Titan Lords. O tom jak se vám líbí, můžete diskutovat na našem fóru.




Finální NoCD/NoDVD patch pro Risen 1

Před pár dny jsme vás informovali o novém patchi pro hru Risen 1, díky kterému již nemusíte mít DVD v mechanice. Patch bohužel nebyl kompatibilní se hrou, která obsahovala oficiální patch 1.10 – včera byl vydán finální patch, který by měl mít již všechny problémy opravené. Proto pokud jste si ještě tento patch nestáhli, můžete to udělat ze stránek Worldofrisen.de.



Linky na fórum:
Technické fórum Risen 1

Risen 3: Titan Lords

Další Risen anebo Gothic? To bylo na dlouhou dobu téma komunity číslo jedna. Nyní je však vše jinak – herní časopis Eurogamer jako první na svých stránkách uvání informaci, podle které studio Piranha Bytes pracuje na dalším díle série Risen, přesněji na díle s názvem Risen 3: Titan Lords.

Budete hrát za nějakého nového hrdinu, ale ve vedlejší roli potkáte i toho starého nebo jiné známé z minule, protože příběh se vrací k tomu z Risen 1. Už tam i v pokračování se kdysi vyskytovali titanlordi Ishmael a Ursegor, kteří spolu válčili a způsobili částečný kolaps světa. Proti těmto bohům zde budete bojovat a významnou úlohu mají tentokrát sehrát i kouzelníci s jejich magií.

Prostředí Risen 3 se inspiruje okolím evropského Středozemního moře. A byť letmo navštívíte i tropy jako v pirátské dvojce, těšte se spíš na krajinu, která připomíná jedničku, tedy hodně lesů a skal. Piranha Bytes klasicky říkají, že se snaží o co největší rozmanitost lokací. Ty prý budou výrazně rozlehlejší než v Risen 2 a navodí pocit větší otevřenosti než dříve, přestože mapa bude stále rozdělena na šest částí, mezi nimiž se můžete později přesouvat na létajícím mountovi jako ve World of Warcraft.

Na pozadí hry bude do hloubky vykreslena historie středověkého světa a jeho tradice či zvyklosti, aby vás do sebe dokázal více vtáhnout. Tři různé guildy (např. Strážci, obdoba dřívějších paladinů) mají poskytnout ještě větší svobodu v rozhodování, kým se budete chtít stát. NPC postavy zase disponují mnohem chytřejší umělou inteligenci pro navigaci v prostoru a ve hře se objeví i jídlo.

Různých změn doznal bojový systém vystavěný okolo čtyř různých výpadů. Vedle nadpřirozených sci-fi schopností, mušket a luku budou zdejším identifikačním znamením velká brnění a meče. Poprat se samozřejmě opět půjde i na blízko za pomoci účinných komb, přičemž monstra lze blokovat krytím a někdy vám mohou asistovat parťáci.





NoCD/NoDVD patch pro Risen 1

Herní studio Piranha Bytes vydalo zřejmě poslední patch ke hře Risen 1. Tento patch vám umožní hrát hru bez nutnosti mít originální DVD v mechanice. Zde je však nutné podotknout, že patch byl vyvíjen na původní prodejní krabicovou verzi (1.0). Pokud máte instalovanou nejnovější opravu 1.10, může se v některých případech stát, že vyskočí po spuštění samotné hry chybová hláška. Nejjistější variantou proto zůstává hru kompletně odinstalovat, vše plně pročistit, hru opět nainstalovat a nahrát tuto nejnovější opravu. Patch 1.10 by pak měl po instalaci opět plně fungovat.



Pokud narazíte při instalaci na jakýkoliv problém, můžete se obrátit na naše fórum - Risen 1 Technické problémy

Tři DLC pro Risen 3??

Budou pokračovat Piranha Bytes v sérii Risen, nebo se vrátí zpět ke Gothicu? To je otázka, která nás zajímá již nějaký ten pátek - doposud nebyla ona tajemná hra oficiálně představena. Dohadů a teorií jsou plná fanouškovská fóra, jestli však můžeme říct, vše vypadá více na pokračování série Risen – fanouškové totiž objevili na stránkách steamdb.info, které prostřednictvím svých účtů poskytují rozhraní pro databázi společnosti Steam software Valve, přístupy na tři DLC pro Risen 3. Tyto obsahy, očíslované číslicemi 4 – 6, byly do přehledu přidány 19. srpna 2013.

Jak to nakonec celé dopadne, si musíme ještě nějakou tu chvíli počkat.



1 | ... | 4 | Strana 5 | 6 | ... | 66


Archiv novinek



Gothicz.net | Gamefan.cz | © Kamil Krásný & Paulie & Jémák 2007-14 TOPlist