Risen fansite - návody, novinky, wallpapery, screenshoty, tipy a triky
r1 r2 r3 fórum

Zobrazení novinky

Systém morálky v Risen 3

Preview Risen 3 od německého portálu GameStar přineslo několik nových informací. Tou nejzajímavější je novinka v hrách od Piranha Bytes v podobě systému morálky.

Už od do prvního Gothica se v komunitě objevují diskuse o tom, jak se kdo z nás ve hře chová. Risen 3, zdá se, přinese adekvátní odměnu pro všechny virtuální křiváky. Za špatné činy (např. lhaní) totiž obdržíte jisté minusové body. Čím více těchto bodů máte, tím více se přibližujete ke špatnému osudu . Váš morální statut ovlivní, jak na vás lidé reagují, dokonce má vést i k jinému konci hry. Hra ovšem bude obsahovat způsoby, jak ztracenou morálku získat zpět, takže snad bude možné nějaké černé kaňky na reputaci nějak vymazat.

V preview se také objevila informace o jakémsi světě Stínů, což je de facto záhrobí, kde můžete narazit na duše zemřelých lidí. Tam také narazíte mimojiné na Inkvizitora Mendozu z prvního dílu.

Další novinkou je přítomnost plavání, která v hrách série Risen zatím chyběla. Díky ní tak budete moci vlastními silami navštívit malé ostrůvky nedaleko pobřeží.

Redaktor německého plátku své první dojmy z hry shrnul v následujícím odstavci:

Risen 3 nebudí dojem ani nového začátku ani návratu k prvnímu dílu či ke starým hrám Gothic, ale jeví se jako rozšířená a trochu vylepšená verze Risen 2. Komu se poslední díl nelíbil, měl by být opatrný, například z toho důvodu, že hra znovu neobsahuje celistvý herní svět. I z technického hlediska se moc neudálo, dialogy vypadaly staře už v předchozí hře. To mi ale až tak nevadí, jelikož i roztříštěná ostrovní říše v Risen 2 byla zatraceně působivá - i pro takového odpůrce pirátů jako jsem já.



Gothicz.net | Gamefan.cz | © Kamil Krásný & Paulie & Jémák 2007-14 TOPlist