Risen fansite - návody, novinky, wallpapery, screenshoty, tipy a triky
r1 r2 r3 fórum

[GamesCom] Risen 2 dojmy - IGN.com

Vydáno: 21.8.2011
Překlad: Jémák
Zdroj: IGN.com

Gamescom 2011 - Risen 2: Hardcore RPG, které hráči chtějí.

Hráči často naříkají nad tím, že v těchto dnech přicházejí ze západu často dosti jednoduché RPG hry. Piranha Bytes se je rozhodli vyslyšet. Jejich nová hra Risen 2: Dark Waters je nastavena tak, aby hráči dostali to, co žádají - žádné zdlouhavé tutoriály, obrovský svět vyzývající k prozkoumání, epické dobrodružství s dlouhou hrací dobou.

Risen 2 je hra o tvorbě své vlastní postavy. Po krátkém úvodu se ocitnete na ostrově, kde se naučíte vše, co budete v pozdějších fázích hry potřebovat. Jistě, nejdříve se dozvídáte od přátelských NPC postav věci, které vám nedávají smysl, postupem se ale pomocí dalších dialogů dostanete na správnou cestu. Konverzace a dialogy tvoří velké procento samotné hry. Ve hře je více než 250.000 nejrůznějších řádků textu, což pro hráče znamená velkou řadu rozmanitých možností, které mohou probrat v interakci s různými postavami, které na své cestě potkají. Jedná se o významný počin, který dovede hráče tam, kde si mohou sami zjistit přesně to, co potřebují. Například se vám naskytne snadný způsob, jak opustit ostrov, výměnou za zabití několika uprchlých otroků. Když si ale zvolíte "cestu dobra", může vám opuštění ostrova trvat až třikrát déle. Všechno se vlastně odvíjí od toho, jakou cestu si sami zvolíte - dobra anebo zla.

Interakce s ostatními postavami je také dobrý způsob, jak se naučit nějaké nové dovednosti. Nemusíte si vybírat zaměření a ani vrážet body do obrovského dovednostního stromu, stačí pracovat s dalšími postavami a ty vás na oplátku naučí nové věci. Například vězni se potřebují dostat z vězení a pokud jim přislíbíte pomoc, mohou vás naučit plížení anebo vybírání kapes. Anebo pokud jste vtipný typ, můžete trávit více času s místními prostitutkami - ty vás na oplátku naučí schopnost stříbrný jazyk." (Ačkoli může znít jakkoli chlípně, jedná se o schopnost přemlouvání, pozn.překl.)

V Risen 2 je již vaše postava přednastavena, to ale nutně neznamená, že je to špatné. Osobně mám rád nastavení změny tváře, rasy, pohlaví a mnoho dalšího u mého avataru, ale toto hra prostě nepodporuje. Risen 2 je zkrátka příběh jednoho muže a jeho cesty a je jen na nás, abychom si vybrali, jaká ta cesta bude.

Risen 2 nebude tak vlídný, jako třeba Fable III, dokonce to i vypadá, že hardcore hráči budou uspokojeni. Jak to vlastně nakonec dopadne se dozvíme až na začátku roku 2012, kdy bude hra uvolněna pro PC a Xbox 360.






Gothicz.net | Gamefan.cz | © Kamil Krásný & Paulie & Jémák 2007-14 TOPlist